Energidagen blev en succé!

.

Idag hade vi glädjen att genomföra en Energidag för alla barn i klass ett och två i Degerfors kommun. Vi anordnade dagen tillsammans med Degerfors IF och Möckelngymnasiet.

Barnen samlades förväntansfulla i det sköna vädret och de vattenflaskor vi delade ut kom väl till pass i värmen.

Cornelia Vedlund
Cornelia Vedlund är mycket nöjd med dagen och sin nya vattenflaska.

Barnen gick runt på olika stationer varav de flesta handlade om rörelse, lek och bollglädje. Två stationer stod vi på Degerfors Energi för och på den ena visades filmen "Vad är energi?". Filmen handlar om två knattereportrar som åker runt i vår verksamhet och tar reda på hur vi jobbar med energi. Vid filmen fylldes barnens energinivå på med lite frukt. På vår andra station körde vi frågesport på temat energi och barnen var jätteduktiga på att svara på våra frågor.

pär och Mathilda
Mathilda och Pär visar film och pratar om energi med barnen.

Efter att alla grupper hade passerat stationerna serverades skolmaten utomhus. Barnen fick fylla på med lite mat och dryck innan de tog sig tillbaka till sina skolor för att avsluta dagen och ta helgledigt.

Matutdelning
Patrik och Leif delar ut mat till alla hungriga barn.

Stort tack till alla er härliga barn för den glädje och energi ni har bjudit på idag! 

Åtorp klass 1 och 2
Här ser vi Åtorps klass 1 och 2 som precis har deltagit i alla stationer.

Vi vill även tacka alla lärare som var med under dagen, eleverna och lärarna från Möckelngymnasiet och Degerfors IF. Vi fick alla en energifylld fredag!

 

Filmen: Vad är energi?

.

Här kan ni följa våra knattereportrar Johanna och Molly på deras resa genom Degerfors Energi.

https://youtu.be/56WGjGB2QSg

Försäljningskampanj

.

På måndag den 15 maj kommer ett företag som heter AnslutDig att starta en försäljningskampanj i Degerfors. De knackar dörr hos kunder som har eller precis ska få stadsnätet och som ännu inte har valt någon tjänst. AnslutDig är en oberoende tjänsteleverantör med en portfölj av operatörer inom fiber och media. De är en samarbetspartner till vår kommunikationsoperatör Zitius och de erbjuder tjänster från Viasat, All Tele, Bahnhof, Universal, Serverado, T3, Cmore, Canaldigital och TRE. Kampanjen pågår till mitten av juni.


http://www.anslutdig.se/

Planerat stadsnätsavbrott 3 maj

.

Ett planerat arbete med att uppgradera länkar mellan Stockholm och Göteborg kommer utföras den 3 maj mellan klockan 02.00-04.00. Arbetet påverkar alla stadsnätskunder i Degerfors som blir utan Internet. Mest troligt går arbetet bra och på kortare tid än beräknat. Om arbetet däremot skulle försvåras och kräva mer tid så återupptar man arbetet och avslutar det samma tid den 4 maj det vill säga mellan 02.00-04.00.

 

Hur mycket el får du för ett ägg?

.

Nu är det snart påsk och normalt sett äter vi svenskar i genomsnitt drygt ett halvt ägg om dagen, eller knappt 207 ägg per år. Under påskveckan ökar svenskarnas konsumtion av ägg med det dubbla, då konsumerar vi totalt 2000 ton ägg. Under påskaftonskvällen kulminerar äggkonsumtionen, då beräknas det gå åt sex miljoner ägg i timmen !

Ett ägg kostar cirka två kronor och för två kronor kan du använda el både till att koka äggen och till att laga en lammstek i ugnen.

En riktigt glad påsk önskar vi dig!

kyckling ägg

Fjärrvärme

degerforsfjarrvarme.se

Snabblänkar