Laddstationer till Degerfors

.

Elbilsmarknaden växer och de senaste 12 månaderna har de laddbara fordonen ökat med över 140 procent. I samband med det har avsaknaden av laddinfrastruktur blivit tydlig. Elfordonen har blivit tillgängliga för fler, men utbyggnaden av laddstationer har inte hängt med. Att bygga ut laddinfrastruktur för elfordon är grundläggande när det handlar om att minska vårt fossilberoende. Sverige har cirka 750 laddstationer med drygt 2 700 laddpunkter och om elbilsmarknaden ska kunna växa så krävs en stor utbyggnad.

I Degerfors saknas idag laddstationer helt, men vi är glada över att vår ansökan om stöd till investeringsmedel från Naturvårdsverkets satsning "Klimatklivet" blev lyckad. Klimatklivet ger investeringsstöd till åtgärder som minskar utsläpp av koldioxid på lokal nivå och vi har fått stöd för att installera en snabbladdare och tre destinationsladdare i Degerfors.

Arbetet med att installera laddstolparna påbörjas efter sommaren och under hösten/vintern kommer man kunna ladda sin elbil publikt i Degerfors. 

Klicka på länken nedan för att komma till Länsstyrelsens nyhet om tilldelningen av stöd från Klimatklivet:
Länsstyrelsens nyhet

grön bil

Information om utbyggnad kommer efter semestern

.

Vi har tidigare berättat om att Bredbandsbolaget drar tillbaka sin utbyggnad på Agen. Vi återkommer efter semestern med information till boende i området gällande vår utbyggnad.

Den ljusnande framtid är vår!

.

Studenten innebär att man börjar fatta beslut om sin framtid och om det liv man vill leva. Hållbarhet är en viktig fråga för de unga och alla kan vi bidra till en mer hållbar värld. En sak som kan vara bra att fundera på är hur man använder el på smartast sätt.

Energiföretagen Sverige ger följande tips:

  • Använd el smart, till det du vill och på det sätt du vill.
  • Skaffa koll på hur mycket el olika prylar drar hemma, så att du sedan kan välja hur du vill använda dem.
  • Använd inte ”onödig el” dvs el som du använder, men inte har någon glädje av.
  • Ställ dig följande frågor:
    Hur använder jag el och energi?
    Är jag beredd att ändra på mitt beteende?

studenten

Planerat avbrott i stadsnätet i natt

.

Ett akut planerat avbrott i nätet kommer att ske i natt (den 31/5). Det påverkar all trafik i Degerfors Stadsnät och vi får ett avbrott i cirka 10 minuter någon gång mellan 00.00 och 01.00. Orsaken är en kapacitetsuppgradering.

Fjärrvärme

degerforsfjarrvarme.se

Snabblänkar